ALS - livet och politiken

En blogg om att leva med ALS - men också om livet, samhället och vår omvärld

Lördag 21 mars 2020

Publicerad 2020-03-21 12:27:00 i personligt,

Dagens melodikryss var lite knepigt, men med gemensamma krafter och kvalificerade gissningar tror vi oss ändå ha fyllt i de efterfrågade bokstäverna i de rätta rutorna. Det är dock lite knepigt att kryssa tillsammans, med min undermåliga röst. Men det är väl bara att hacka i sig. Ännu svårare blev det när en sång ur Pippi Långstrump spelades. Genast kastades jag tillbaka några år i tiden, då barnen var små och vi åkte på husvagnssemester till Astrid Lindgrens värld. Då såg jag för mitt inre hur småbarnsfamiljen roade sig på småbarnsfamiljers vis. Solen sken och glassar och varmkorvar köptes och inmundigades av trötta barn och föräldrar. Så härligt! Men idag trillade i stället en tår på kinden till detta minne. Återigen skär ALS i det allra känsligaste.

Men låt oss släppa dagens sorgliga tendens och i stället återvända till sommaren 2009 då vi bevistade ovan nämnda nöjesetablissemang tillsammans med en annan barnfamilj. Vi funderade lite över hur vi på ett billigare sätt än att köpa mat i parken, kunde mätta hungriga magar och därmed hålla humöret uppe. Svaret blev engångsgrillar och medtagen grillkorv. Inköp gjordes och resan verkställdes. Efter ett tag började vi bli något medtagna varpå vi tog fram medtagen korv och tillhörande grillar för att ordna till en mysig grillstund. Herrarna i respektive familj tog sig an grillningsansvaret och riggade enligt konstens alla regler. Korvar, bröd, senap, ketchup, mertetror och kaffe riggades upp. Tändaren togs fram, lågan tändes men det gjorde inte grillen. Hur vi än kämpade var det fullständigt omöjligt att få grilleländet att brinna. Så vad gör man då? Jo, vi slängde korven och brödet, packade ner resten i väskan, letade upp närmaste korvhak och efter en stunds köande köpte vi ohemult kostsamma korvar till hela gänget. Barnen blev glada, föräldrarna panka menresan fortsatte alltjämt med gott humör.

 

Året efter skulle vår familj åka på semester igen, den här gången för oss själva, och målet var Kolmårdens djurpark. Med erfarenheten från fjolårets grillfadäs bestämde vi oss för att i stället mätta våra magar med matiga mackor. Således inhandlades massor av godsaker, lämpliga för smörgåstillverkning och vi slog oss ner i förtältet på campingen i Söderköping. Skinka, räksallad och allt möjligt mumsigt hamnade på mackorna, vilka vi la ner i en påse och förslöt. Därefter färd till parken och efter att ha kikat på lite vargar och giraffer var det läge att fika. Vi slår oss ner vid en bänk, plockar fram kaffe och päronmer samt påsen med mackorna. Eller snarare det vi trodde var påsen med mackorna. Men, vi hade lyckats ta med oss fel påse. De goda smörgåsarna låg och jäste i förtältet, medan vi fick knapra i oss torrt bröd utan pålägg, vilket var innehållet i den påse vi fick med oss till parken. Hädanefter har vi tagit kostnaden för att äta på de turistmål vi har besökt. Man lär så länge man lever!

Idag gör vi dock ett nytt försök med korvgrillning, då hustrun och jag tillsammans med min kusin och kusinhustru ämnar ge oss ut på en liten picknick. Låt oss se om lyckan står oss bi denna dag. I vilket fall som helst blir det fint med en promenad i solens sken, denna soliga marslördag.


Kommentarer

Postat av: Johan

Publicerad 2020-03-21 14:16:18

En liten fadäs från en i övrigt väldigt lyckad resa.
Jag är glad för att du utlämnade fyndet på lekplatsen ur din reseskildring...

Svar: Vissa saker är olämpliga såväl i sandlådor som i bloggar, bäste Bror!
Stefan Hagman

Postat av: Joakim

Publicerad 2020-03-22 06:52:29

Trevligt att läsa din text, sönd i almanackan till ära. Lektyr, 🤗..

Postat av: Marjo

Publicerad 2020-03-24 18:21:29

❤️

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stefan Hagman

Jag är tvåbarnsfar, lärare och fritidspolitiker som har drabbats av ALS. I min blogg kan du följa min kamp mot sjukdomen, men även läsa några anekdoter från livet samt reflektioner om vad som händer i samhället.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela